Wednesday, March 4, 2009

It's a great achievements....

+++untuk orang yang tengah cuti sakit sebulan...tak boleh keluar pergi mana2.Haha...kira great achievements la..
Boring..boring.. Lepas seminggu operation...I terfikir, how should i reward myself for my achievements previously..hmm?? thinking...thinking..Oh yess...I'm going to buy a new handbag or 'shopping bag'...'ONLINE SHOPPING' la...apa lagi. ye la , tak boleh keluar mana2 kan.
ONLINE SHOPPING ADDICTION.I've got the shopping bug. It attacked me by some great purchases last two months and now my mind is reeling with the possibilities again... ++my husband should stop reading now++..seriously...


I dah lama admire Longchamp Tote.Memang tengah kumpul duit nak beli...tapi tak beli2 sampai sekarang. Hahaa...ye la tengah berjimat cermat nak masuk rumah hujung tahun ni.I dah ada satu beg make up, and satu small bag longchamp...itupun hadiah ...bukan beli sendiri pun...suka..sangat...simple and casual.Longchamp tote...kenapa suka sangat ??PRACTICALITY .

This is a great travel bag / shopping bag, it is big but not so big .It's the perfect size when you need to carry all your entertaining and comfort needs , this bag is great for shopping-you can fit telekung in there.

So...bila cari2...beg yang ala2 longchamp tote...i terjumpa satu..minat sangat...sebab nampak casual. Combination good quality canvas and leather. The price..tak mahal sangat...but still takde la murah sangat pun...heheheJust got my parcel this morning and its excellent....Walaupun satu beg je, tapi sebab tak dapat keluar mana2, takdapat nak buat kerja berat2 kan.. I am thrilled with what I got! Sooo pleased.






Hmmm...apa lagi ye...I buat hari ni?Habiskan baca buku2 Sophie Kinsella...Jalan2 dalam internet...cari resepi menarik, customize the recipes..and berazam nak masak after sihat nanti.



PS: Kak Ita...Longchamp kat UK murah tak? Hehehehehe....Or anyone??


5 comments:

Zubye said...

dear Ikin..

I just read about u at ur maksu's blog. How are u now? hope everything is getting well and very ok.. Sabar ye.. ni semua dugaan.. insyaAllah ada ganjaran di sebaliknya..

Despite of what was happened to u, u are a very2 lucky girl surrounded by many people who loves u.. tgk tu banyak betul bunga and pwesent yang dia dapat.. semua org nak cheer u up!

btw, i undergo a treatment with the Dato jugak dulu :-)He is so nice kan..

ok.. take care.. jangan buat keja berat2! make sure u get enough rest sepanjang u mc ni k! nak online shopping takpe.. tapi jangan jalan2 kat shopping mall lak :p

4 Kay-E said...

Ikin,
Best tu cuti. Walaupun mesti biosan sebab takleh kuar rumah ;) Kena bagi sihat betul baru boleh kuar tau.

Life is so easy these days.. Sume boleh buat online... Beli barang, cari orang, sembang2, masak2.. hehee :)

Longchamps Bag - K Ita jarang jumpa jual kat sini. Ada jumpa a few butik yang jual but I did not see the price tag. I'm not very sure is it cheaper or not. I'll find out for u dear... ;)

Take care orang sakit... Nanti pas ni banyak le idea masak2 yg baru ye.. Now buat research & experiment dulu.

MamaTiaMia said...

ohh itu kojo dok kat rumah yerr..Longchamps tu brand France murah kat Cannes, kat Lucerne Switzerland pun memang murah banyak..nanti kita pergi Lucerne beli bawak balik banyak2..hehh..hehh..Sihat lah copek2..nanti maksu masak2..pagi tadi maksu masak sup daging cincang dengan kentang yang kaw2..nanti balik buat sambal kicap..yiessss..nak publish kat sini dah lambat sebab tadi nak haniskan agreement..so now traffic dah tinggi tak leh masuk..anyway jap lagi kita nak keluar nak jemput Miss laura Ashley..hehh..hehh..maybe ada Miss2 yang lain jugak kalau dah pergi gallery lampu tu..

Zubye said...

Dear, can i have ur email? will email the quote to u...

i have this brilliant idea for your photoshoot.. wahhh belum apa2 i dah pikir the idea.. hehehhe...

k nanti bg ur email k! thanks!

Ikin said...

kak zubye,

dah tinggalkan email kat blog akak. :)