Wednesday, March 18, 2009

Wow!

Petang semalam , my mum balik kerja , belum masuk rumah...daripada pintu pagar dah update dia buat apa kat office, staff ponteng la, staff dia curik2 guna hand phone dia la..sebab kredit banyak sangat, ada orang jual tudung baru la...mak dah beli..bayar 2 kali....macam2 lagi la

Mula-mula dia cerita...staff dia bawakkan sayur labu, bendi and bunga kantan from kampung, tanam sendiri...I kata...ooo...ok.. 'Mak nak buat asam pedas la esok. I cebik je, jawab 'ala...Ikin tak boleh makan la mak...buat kuah singgang la...baru boleh makan'. Tapi, bila dia keluarkan sayur2 tu daripada beg plastik...I, my husband dengan abah terus jerit....'WOWWW...besarnyaaa....

Ayah I terus cakap...'kin...amik gambar...masuk dalam website ko tu'...hahahhaha...tada....
I tak pandai ambik gambar...rasanya..kat luar...bendi ni nampak lagi panjang....





Besarkan bendi ni...panjang. Baja apa la pakcik tu taruk...


2 comments:

MamaTiaMia said...

mesti pakai baja macam maksu beli tu..yang dah guna cakap cili jadi besar besar betul..vardekun nama dia..maksu letak kat pokok menjalar kat rumah baru..biapun tanah tak subur..dah naik menjalar dah..dan tak check website confirmkan safety dia..yelah kita nak consume kena sure..memang semua petani kat kedah dan siam guna ni..selamat..rupa macam ketul garam besar2.

Farah said...

weih ikin, baru sempat baca blog ko..labu tu masak lomak pun sodap tu..