Wednesday, March 16, 2011

I am thinking of getting a new pet..

iRobot Roomba 560



Thing to buy in April.
Image Courtesy of robotvacuumcleaner.org
 
I need you badly. :)


Me, jenis yang ada allergy symptoms. Selsema pagi-pagi. Tak tahan kalau rumah berhabuk sikit pun. Selsema macam nak tercabut hidung bawak ke demam.Kalau pagi2 tu, orang sebelah tahan je la, bunyi muzik berlawan2 kat bilik air...bersin bersungguh-sungguh.Vacuum rumah twice a week pun tak cukup.Part Time maid pun...datang 2 kali sebulan je.Tambah dengan rambut yang banyak gugur & cat hair - hairball. Kalau sapu2 biasa...tak jalan la nak buang cat fur/hair ni especially kat carpet.Bukan saja-saja nak buang duit or malas nak mengemas, tapi demi kesihatan...cewah ..hihi.

Kalau beli with authorized dealer @ Kelana Jaya...memang mahal.The Roomba 540 (without scheduling with 1 virtual wall) & 560 (with scheduling with 2 lighthouses): RM2188 and RM2388. BUT, I still need the 'sweet but expensive' Roomba. You may ask, why buy Roomba in Malaysia when it's around USD$349.99...kalau beli kat ebay or Amazon. Hmm...tak nak tanggung risiko la...susah bila nak warranty claim semua.Leceh. Kalau beli from Aetis , the dealer... warranty & spare parts senang nak dapat from Aetis 24/7. They even do house call service :).Tapi, kalau sesiapa yang ada cara2 untuk mendapatkan iRobot ni dengan harga murah dan senang untuk warranty claim semua...please let me know ok..

iRobot Roomba 560  Special Features (from store.irobot.com):

1.On-board scheduling allows you to preset up to seven times per week for Roomba to clean when it's most convenient for you
2.Two Auto Virtual Walls create an invisible barrier that blocks Roomba from entering off-limit areas
3.Compact Home Base for Roomba to dock and recharge when done vacuuming or the battery is low

Review from Amazon : "I'm amazed at how well it picks up cat hair."

Video from youtube ...Kittens riding a roomba..Cute & Funny



Cookie...You are not kitten anymore ye. Berat guni beras dah. Jangan cuba-cuba macam dalam video kat atas ok :)


Walaupun kecik cinonet, susah jugak nak maintain bersih setiap hari to stay healthy...kalau dah balik malam hari2 :).I need an assistant.

Cookie : Ohhh...please buy your new pet faster...so that I can sleep and watch oprah @ Astro.


Truffle : Yeah...buy buy buy...no need to wear you pink flip flop anymore...


We can change the name...hmm Roomba tak sedap. Cookie dah ada, truffle dah ada...ok, kita bagi dia nama Biscuit. Ok tak?



Ok. U all pun kena tukar nama...sebab malas asyik tido. Dua-dua tukar nama jadi Garfield. Ok tak? :)




5 comments:

Anonymous said...

hihihihi.sweet entry. Kiut miut tiut

Anonymous said...

hi, nice house, kat mane beli sofa hijau tu?

Anonymous said...

sgt suke bace ape saje bebelan cik ikin :)

Ikin said...

Anon - tq tq :)

bayataos said...

Excellent post I must say.. Simple but yet interesting and engaging.. Keep up the awesome work!

online pharmacy