Tuesday, July 29, 2008

Maksu, blow out your candles on your cake and make a wish!! :) - 29 July 2008

Happy Birthday Maksu!! I wish you more than a wonderful Birthday and I wish you the happiest.

Maksu.......people who inspire me. People who like to have fun and can also carry on an intelligent .... Dari kecik I selalu nak jadi macam maksu. Balik kampung ambik buku dewan bahasa maksu yang tebal tu and baca. Umur 3 tahun...dah pandai baca...and sibuk nak baca Gila-Gila maksu.Album masa kecik penuh je dengan gambar maksu ajar I jalan and tatih.Mula2, start keje, I pakai baju maksu bagi...sampai dah kawin pun still pakai baju dia :).Ha...gila shopping kat Metrojaya pun maksu la yang ajar...ehehehehe.Maksu... I love u so much.We share almost everything....

Masa sekolah, always ikut abah pegi ITM tengok maksu...and masa tu bertekad nak berjaya macam maksu. Nak jadi Lawyer...walaupun lastly...hahhaa...mengadap komputer je.Even sampai maksu dah kawin, maksu sentiasa jadi inspirasi Ikin. U teach me how to show love...sayang pada mak abah, sayang pada suami, sayang pada keluarga...and yang paling penting sayang pada Allah.



Has a gift for giving ...I can trust her to be my side


Guess who's birthday ??

Some combinations just can't be beaten ...haahhaa

Happy tears holding new born baby for the first time...Proud of her.



Looking back over my shoulder... still can see her...standing...still. TQ maksu.
Love Maksu, Paksu, Tia and Mia from Ikin & Din.


7 comments:

Anonymous said...

Thank You so much ikin...thanks for the remembrance,thanks for being my loving niece,thanks for being a good daughter for my acik,thanks for being a caring granddaughter for uwan..thank you for everything and i love you too.

Maksu dah blow candles and made wishes, not only for myself but everybody that i love.. among many, i wish you eternity happiness with Din, good health,blessed wealth and long live.Tia & Mia@pink lollipops said"love kak ikin for loving our mama"

Maksu@MamaTia&Mia.

Anonymous said...

woi..didn't know that u have a blog..a beautiful one too..good for u..
we're very near...drop by anytime...

Anonymous said...

ikin, alang testing tadi, tak pernah comment kat blog lagi..
tentang balik kg tu mmg nak tapi hari sabtu ni cikgu amir jemput kenduri kahwin dia kat kuala selangor...kalau sempat kitorang balik gak..
pasal ayam silkies plak..susah nak dapat baka mcm dlm gbr tu..yg lain sikit ada..tapi tak gebu sgt..harga dlm $2oo/- seekor...

happy dengar along dpt gi Mekah..

samsuddin said...

Happy besday Maksu...
-Din-

Anonymous said...

makacih din..wish maksu..bila nak join company "siput" tu?

yatie said...

Ikin... akak tengok rupa Ikin ada iras mak su la... esp. masa kawin tu.. cam adik beradik pun ada gak...

Anonymous said...

hapi besde maksu. sori coz hazril n along tak dapat gi pilah ari tu utk menyambut besde maksu. kami kat sini doakan semoga maksu pjg umur, murah rezeki dan sentiasa happy sgt bersama paksu n tia(nomok)n mia...hehehe