Tuesday, July 22, 2008

My last weekend? Bundle of Joy and Filled with LOVE!!

Last weekend, maksu, tia, mia and uwan datang rumah abah petang tu. Havoc!!Dah lama betul rumah abah tak kecoh macam tu.Tia mula2 sampai, baru bangun tidur, so terkejut...nampak kitorang je...meraung menangis. Abah sampai kena menyorok, sebab nampak muka je...huwaaaaaaaaa. Tapi lepas nampak nomok...terus suka..miauw...miaw. Nomok pun perasan lawa...guling2 atas lantai. Kena la kutuk ngan kitorang.Mia ok...tapi moody sikit...So sorry Mia. Kak Ikin tak dapat tangkap gambar Mia banyak sangat...asyik jerit je dekat Kak Ikin...:)
We had a great time relaxing, eating like kings and the girls screaming at fish and cat .It was a perfect weekend. Here are some pics from rumah abah...

Our tortoise tengah tunggu 2 budak nomok...actually ada dua tortoise ni. tapi sekor lagi menyorok...terkejut dengar Tia and Mia jerit2 kat diorang...eighhh...eighhhh...Ha...muka cam tak puas hati jek...
Uwan...senyum2 ada makna tuhhh...
Owh...senyum suka dapat makan durian...Ikin pun suka ...hahahhahaha. Sebenarnya happy tengok kerenah cucuk nomok dua orang tu...

Maksu berjaya pujuk Tia masa nih...abah kat belakang senyum je...kena menyorok takut Tia nangis

Try to show her new pearly whites....eh tak nampak la gigi dua batang tu..


Mia...mood tak ok sangat...it looked like she was playing a game of peek-a-boo with 'comot' ..

Buat Caramel Croissant Pudding for them...my favourite too...

Nyummy.....


Semua serbu uwan lepas sembahyang...suka main2...bantal kat situ..main tasbih buat rantai. Diorang berdua ni suka betul dengar Azan. Alhamdulillah. Bila azan je...masing2 senyap tak lekang mata pandang TV. si Mia...siap angkat tangan nak sembahyang..Tia pulak...pandang atas cam berdoa tu...

Love to all.Hmm...penat la...ajar diorang tatih. :)

3 comments:

Anonymous said...

nampak best sangat puding you...
cantik2 gambar u dalam blog ni...

Anonymous said...

kak ikin..kita worang pun suka pi rumah pakcik..nanti mama nak adopt tucen la kat kita worang..entah bila tah..one thing for sure the tucen must be nomok..tapi mama asyik risau kita mamam tucen tu..ye la kita batu pun makan gak kat dalam pot mama kat luar tu..tak sedap pun..mama dah suka la croissont kak ikin buat tu..dia pun sebok nak buat..tapi dia akan adjust sikit recipe tu..then claim tu recipe dia..haaa..haaa..nanti balik kampung best la..kita nak tengok sungai..and tidur cimut2 kat depan rumah mesti best..sebab tejuk kann..p/s mama kita dpt voucher discount 50% sempena birthday dia dari SSF..dia tengah pikir apa lak nak sambar dari sana tu.

Tia&Mia

yatie said...

wa...ikin gi Bali ke ??? Mesti best kan... tapi ustaz akak dulu bagitau Lombok lagi cantik dari Bali tapi sebab dia tak nak mat salleh dok tayang2 body kat situ so dorang tak de la promote Lombok ni. Lombok ni 90% muslim. Banyak sekolah pondok kat Lombok ni termasuk sekolah tahfiz yang terkenal... emm. akak lupa la nama dia.. ha..ha.. . Ustaz akak ni ex-student UKM sekarang ni dah bekerja dengan kedutaan Indonesia di Johor. Nnt kalau akak buat trip ke Lombok nak ikut ke ? he..he.. Boleh kita golek2 kat tepi pantai tu.. ha..ha..

p/s : anak dara kita pun ramai yang dilarikan oleh jejaka lombok he..he..

tia/mia nak adopt si nomok tu ke ?? ada yang jadi hidangan tengahari si nomok tu...he..he..