Wednesday, February 22, 2012

My simple supper...

Balik kelas...saya lapar :). Tapi malas nak singgah mana-mana beli makanan . Buat supper sendiri lepas habis kelas sangat best . Sandwich kepit sardin saya sedap tau.Hihi. Senang dan sedap. Kalau tak ada fresh salad & timun dalam fridge...still boleh buat sandwich sardin yang awesome.
With good bread and a few simple ingredients macam bawang, sardin, cili & lime...we can pull together a delicious dinner in minutes.


Place the sardine (with the sauce...baru sedap) in a bowl with some chilli, mayonnaise (sikit je...tapi ni la yang buat sedap), red onion...mix well...hancur2 kan ikan sardin tu dengan garpu. Limau kita perah kemudian...

Saya tak suka sardin mentah sebab bila makan mulut bau sardin kuat sangat.Dah gosok gigi pun ada rasa lagi. Selalunya saya masak dulu sekejap...without oil.Add salt and pepper...last sekali bila dah tutup api baru perah limau.

Spread the filling atas roti yang di sapu butter belah luarnya. Then...kepit pakai sandwich maker :). Bila dah masak bau sangat sedap....plus roti garing kat luar sebab ada butter.


The best part is...isi nya yang panas ...nyum nyum....di jamin sedap :)

Ok, dah kenyang...boleh sambung buat assignment :)

2 comments:

Aida78 said...

salam ikin sedapnya sardin baru jerk makan ....walau pun simple tapi sedapkan...

Sue Echan said...

sedapnyeeeee...