Monday, September 22, 2008

A walk down memory lane - Part 2

I had a blast in Bukit Merah Laketown Resort....

Dalam perjalanan tu we all decide to enjoy the journey. Berenti2 , makan2...tak payah rushing.Tapi, last2...terlampau la banyak berenti, terlampau la banyak makan...hahahahhaa.Walaupun vacation ni singkat n simple. Tapi memang enjoy sebab dengan family kan. Pergi mana2 pun enjoy and happy.


We all singgah sarapan di Tang Ling.. that famed Nasi Lemak Tang Ling.Memang teringin sangat nak makan sini. Dulu2 gerai dia bawah pokok je. Masa kecik abah selalu je bawak makan kalau ikut dia pergi office nak baca buku kat library Jalan Duta. Location dia kat Taman Tasik Perdana bersebelahan hospital Tang Ling dan tak berapa jauh dari Taman Rama Rama dan Bukit Aman. Sedap nasik lemak dia...susah nak describe.Sambal sotong kering and rendang daging dia superb. Sambal tak kedekut. Kalau mintak lebih sampai melimpah2. Kalau sapa tak cuba memang rugiii....Bila sampai orang beratur memang dah berderet panjang..
Kuey Tiaw dia pun sedap, boleh mintak kuey tiaw kerang, kuey tiaw udang or dua2 sekali.

Semua makan dah tak bercakap2 dah masa ni...sedap sangatt...hikhik.Din first time makan, mula2 buat tak tau je. Bila dah makan...licinnn

Bukit Gantang..

On the way tu, lepas singgah tapah, singgah RnR bukit gantang pulak,Suka kat sini , banyak buah

makan pulasan

rumah biru...

Abah...kalau dah jumpa duku langsat...hmmm


Polok ni makan durian...macam tak cukup tangan


Masa makan...mak ngan along...beli ubat pulak...muka cam percaya je tu...confirm beli


Bukit Merah trip pics.Having a good time...




Studio apartment ni hazril yang book kan since MK tu saudara dia. Ok la...dapat jugak tiga bilik. Kalau nak cantik takde la, tapi selesa la.Masa tu tak banyak choice coz permatang pauh punya election.


I'm ready...tak tunggu lama dah masa ni...terus je turun bawah lepas hujan berenti


This is the main jetty to Orang Utan island.


Ceh...masa ni boleh posing elok lagi...hahahaha...karang kang time kecut peruttt...tak dapat posing dah


Wet, wet, wet !


Ish...besar2 naik pelampung lagi kan...hahahahaha...berat ni...

Body Slides

I was hesitant at first to try it since I am truly afraid of heights and this damn thing is really high and I can't swim.Din paksa jugak naik. Abah pun provoke suruh naik. So, I naik berdua dengan dia. Kecoh la masa ni...ada orang penakut naik.



Here I come sliding down.



I was busy focussing on yelling my lungs out.We took yang half-half slide.One slide with a break - small pool of water in the middle . Masa first stop tu, terbalik...tension betul. Ingat dah terbalik kat bukit tepi tu dah...hahaha...panic la jugak. Pastu bila bukak mata ingat dah habis. La...ada satu slide lagi. Tension betulll. Nasib la yang kedua tu tak terbalik.

I was mumbling ...bising je nyesal naik.Screaming jangan cerita la.Hahhaa...tapi takut2 naik dua kali tau..

Hazril and Din punya turn.

Posing with the float...

Orang dok basah, jerit...ada orang tu sengih je posing tepi pool....maintain je lipstick dia tau..




Dah habis tu...singgah pergi urut pulak. Hahaha.Semua plak tu...basah2 duk kat kerusi tu. Nasib la tak kena kejutan elektrik



Masa ni nak pergi Orang Utan Island...



Suka the signboard showing the way to where the places are located.




the orang utan babies...they wear diapers!!!!




Siap ada surat beranak lagi...


Yang paling kelakar ...dalam ramai2 orang kat boat tu, tengah2 panas...kitorang satu family boleh tertinggal boat. Hahaha...betul2 macam stranded kat pulau...Dah la panas, lapar. So, yang temper sikit cam abah ngan I memang bising la.Siap suh hazril call paksu dia kata kitorang tertinggal boat. Kih kih. Along, mak and din enjoy jek. Hahhahaa. Along siap beli ice cream lagi tuk kitorang.Bising macam la stranded satu hari. Padahal setengah jam jek...Tapi ramai2 tu...kitorang semua leh tak perasan boat datang. Hahhaha..syok sanagt kot tengok orang utan...






Kat kampung...along dok heboh bercerita...seronok sangat...

Tu la kan, kalau bercuti ngan family ni , tak kisah lapergi mana pun, mesti seronok. Yang penting, time together tu.. Next time nak plan bercuti kat perth dengan maksu & co. Yana balik nanti, plan nak bercuti with pahang's family&co pulak. Syok2....
Kumpul duit...kumpul duit


4 comments:

Anonymous said...

berjalan sakan rupanya kome yerr..seronok kan buat family outing..hishh sedapnya pulasan nampak bulan posa ni..haaa..nostalgia betul gambat kahwin mak and abah ikin..maksu masa tu tecit sangat lagi..buruk lak tu..hee..heee..kamoung yang hilang maemang susah nak diganti..moga kita semua dapat merasa bahagia sementara ada..moga kita diberi keberkatan oleh ALLAH menjadi orang yang ikhlas dan dikejar bahagia.Jom balik kampung raya ni..tak sabar betul.

Maksu.

Ita said...

Selamat Hari Raya.
Maaf zahir batin.
Salam Aidilfitri dari kami sekeluarga :)
Khai, Ita & 4E

yatie said...

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin. Raya nanti jemput datang rumah akak... 4hb Okt. akak dah jemput mak su sekali.

Kalau nak order biskut sampan lepas raya boleh ke. Sedap la.. 2 hari je bertahan biskut tu... pas tu tinggal kotak je..hik...hik...hik..

Anonymous said...

молоденькая http://free-3x.com/ порно видео онлайн училку free-3x.com/ пьяная молодеж [url=http://free-3x.com/]free-3x.com[/url]