Monday, August 4, 2008

Never forget your roots part 1-My Best Friend's Sister Wedding, simply delightful.

I love weddings...especially yang involve my friends. It's those time when you get to meet up with old friends and catch up latest gossips. Selalunya I akan looking forward,kalau kena jemput and they already have plan to pergi sama2. Since sekolah, kalau plan nak pergi mana2, mesti call berpuluh2 kali b4 keluar. Haha. Somethings never change. Padahal, rumah dekat2 je semua, sekangkang kera.Walaupun bukan si Suhai ni yang kawin, tapi kitorang buat2 je macam dia je kawin. Haha.Bising bercerita sana sini...hopefully that's not the reason why pengantin lelaki kena lafaz nikah banyak kali. Walaupun makcik2 ramai dah jeling kat kitorang sebab dok sibuk bercerita.
I’ve known them since sekolah rendah lagi.. It was probably sometimes in 1987. And, we all rapat sampai sekarang. Walaupun dah jarang jumpa sejak kawin ni, tapi we all still keep in touch lagi. Kalau jumpa tu, macam tak menang mulut nak bercerita. Diorang ni memang kawan for the good times and bad times.
Last Friday actually was a big day for Suhaida's sister, Kak Ina. We were honored to be invited as a 'gang' to attend her nikah ceremony . Since I tak dapat attend the wedding reception next day, sebab dah plan nak balik kampung, so, I make sure I can attend at least for the akad nikah.Tapi memang best la , especially ...food la, apalagi. Yang paling exotic sekali, siap ada durian tu . Hish...my fav. Trademark onghang peghokk kot. Makan pulak dengan nasik putih, gulai tempoyak, sayur masak lemak putih, ikan masin sambal, sambal tempoyak, sambal belacan, ikan goreng, petai, ulam and ayam masak merah.

True friends no matter what...



No matter what....posing je keje...Makcik2 kat tepi tu jeling je...ahahhaha
Runnnn...Hantuuuu...kepala suhai...badan milia
Hantaran from the bride....prepared by her lovely sisters ...on my sweet tray.. :)
Smiling bride.....Congrate Kak Ina...
Butterfly kisses...wedding cake
Nonetheless , I am very happy for them...

Capturing the real moments as they happen for the bride and groom


Suhaida and Mai...


Wedding Gift...both sides


Bila giliran aku ni...



Still available... :). Ambik berkat...

Ha...yang ni dah tak available...her day tak lama lagi...countdown!

Girlie gathering...girlie ke aku ni? :)

Suhaida, Thank You for allowing us to be a part of such a meaningful day...Love u.

3 comments:

nida said...

kin, cute nya ko. Baju merah tu cantik la. Kain beli kat mana?

Anonymous said...

hehehe.Nice stories Nice Pictures gorgeous frens! kin..love you tooo..muahhhh
actually love all my bes frens! Can't forget all of you!

Zubye said...

hi ikin.. thanks for dropping by akak nyer fp... baca2 blog ikinni sampai bawah tadi.. oh rupanya u're the one ikin.. azu's loving niece ye.. i really admire the bonding between both of u tau.. nice knowing u too :-)
re: tu kat mines resort je tu kin.. best la situ.. for a romantic escapade..hikhikhik.. hotel pun best.. nak gi weekend getaway kalau malas nak gi jauh2 boleh lah ikin try gi situ with Din.. oh.. thanks for the anniversary wish also.. take care!